Simonis ziet Benita als 'parel van rechterrijtje'

Simonis ziet 'parel van rechterrijtje': 'Heel interessant, zeker voor Go Ahead'

Vandaag om 10:20

Go Ahead Eagles-trainer Paul Simonis is zeer gecharmeerd van Mimeirhel Benita, die door Feyenoord is verhuurd aan Heracles Almelo. De twintigjarige rechtsback maakte zondag een sterke indruk in het Eredivisie-duel met Ajax (3-4).

Simonis tipt Benita als 'parel van het rechterrijtje'. "Het is een moderne back. Hij kan goed aanvallen en goed verdedigen, dat laat hij hier zien", wijst de Go Ahead-coach bij Studio Voetbal op een actie van Benita in de negentiende minuut, toen hij Remko Pasveer tot een redding dwong met een schot in de korte doek.

"Hij is snel en dynamisch", vervolgt Simonis zijn lofzang. "Hij kan ook goed en agressief verdedigen. Tackelen met links, tackelen met rechts. Hij gaf tegen ons twee weken geleden een fantastische voorzet. Je denkt: dat is vrij ver, kansloos. Maar er zit een geweldige snelheid aan die bal." De voorzet van Benita werd door Luka Kulenovic binnengekopt. "Hij bleef gedurende de hele wedstrijd intensiteit tonen. Ik ken hem uit de jeugd, en ik vind de ontwikkeling die hij doormaakt bewonderingswaardig."

Anno Vermeulen grapt dat Mats Deijl, de vaste rechtsback van Go Ahead, moet oppassen. "Nou ja, hij speelt nu nog bij Heracles. En ik ben hartstikke blij met Mats, maar voor in de toekomst vind ik het een hele interessante speler. En zeker ook voor Go Ahead."

Benita heeft nog een contract tot medio 2026 bij Feyenoord.