Utrecht blijft tweede na zege op Groningen

Utrecht bindt ook Groningen aan de zegekar en blijft tweede in Eredivisie

Vandaag om 16:22
Laatste update: om 16:28

FC Utrecht heeft de tweede plek in de Eredivisie succesvol verdedigd in de wedstrijd tegen FC Groningen. Via Yoann Cathline wonnen de Domstedelingen met 0-1, waardoor de ploeg nog altijd ongeslagen blijft.

FC Utrecht is de competitie uitstekend begonnen. De ploeg van Ron Jans staat tweede in de Eredivisie. Voor de wedstrijd tegen Groningen hield de coach topscorer Noah Ohio op de bank. David Min speelde in de punt van de aanval. Bij Groningen begonnen Leandro Bacuna en Etienne Vaessen op de bank. Dick Lukkien zette het tweetal op de bank omdat ze zich hadden verslapen voor de wedstrijd tegen Utrecht. 

Hidde Jurjus begon dus bij Groningen op doel en Wouter Prins startte in de defensie. De thuisploeg liet in de openingsfase zien dat de huid duur werd verkocht. Utrecht kreeg wat kansen, maar ook Groningen kwam er een aantal keer gevaarlijk uit via spitsen Romano Postema en Thom van Bergen. 

Na twintig minuten was het echter FC Utrecht dat op voorsprong kwam. De sterk spelende Cathline bleek uiteindelijk de matchwinner, want hij maakte de enige goal van de wedstrijd. Die treffer bleek genoeg voor de winst, waardoor FC Utrecht nog altijd tweede staat in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen zeven van hun laatste acht duels. Groningen is inmiddels de nummer dertien van de Eredivisie.