Kwakman en Perez kritisch op Ajax

Ajax boekt spektakelzege: 'Het leek weer een beetje op het Ajax van vorig seizoen'

Vandaag om 08:38
Laatste update: om 09:29

Kees Kwakman en Kenneth Perez waren niet onder de indruk van Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. De Amsterdammers boekten na een spektakelstuk een 3-4 overwinning in Almelo.

"Het leek weer een beetje op het oude Ajax, van vorig seizoen", begint een kritische Kwakman bij ESPN. "Dat zag je ook in de statistieken terug, met schoten tegen, Expected Goals Against. Het stond vaak één op één achterin. Jordan Henderson liet zijn man ook vaak los, terwijl hij normaal gesproken een extra slot op de deur was."

"Heracles gaf heel veel kansen weg. Ajax gaf juist minder weg, omdat ze het wat compacter hielden en ze meer mensen achterin hielden", vervolgt Kwakman zijn analyse. "Daardoor werden Josip Sutalo en Youri Baas een beetje geholpen, ontzien. Op het moment dat de ruimtes groter worden, vervallen de spelers van Ajax in dezelfde fouten."

Ook Perez is niet te spreken over het defensieve optreden van Ajax. "Sutalo speelde zoals we hem kenden van vorig seizoen en Baas heeft een goede Sutalo naast zich nodig", stelt de analist. "Hij had al moeite om bij NEC überhaupt aan speeltijd te komen, hoe kan hij dan opeens de leidende figuur zijn bij Ajax?"