Carragher en Redknapp lovend over Slot

'Weet je wat het meest indrukwekkende is wat Slot heeft gedaan? Niets...'

Vandaag om 08:15

Arne Slot maakt in zijn eerste periode bij Liverpool indruk op veel mensen in Engeland, van de fans in het stadion tot de analytici in Engeland. Voormalig trainer Harry Redknapp en Jamie Carragher hebben bewondering voor het werk van Slot bij The Reds

"Weet je wat het meest indrukwekkende is wat Slot heeft gedaan sinds hij het roer overnam bij Liverpool? Niets…", wordt Redknapp opgetekend door De Telegraaf. "De beste manier om het op rolletjes te laten lopen, is hetzelfde doen als voorheen. Slot is intelligent genoeg om te realiseren dat er weinig reden was om veel dingen te veranderen. En hij is ook nog eerlijk genoeg om dat toe te geven."

Carragher constateert op zijn beurt dat Slot een goede keuze heeft gemaakt om het vertrouwen te geven aan de spelers die hij al tot zijn beschikking had en dat hij niet als een gek de transfermarkt op wilde gaan. De oud-voetballer zag één uitblinker aan de kant van Liverpool tegen Chelsea (2-1): Curtis Jones. "Hij was geweldig. En dat zeg ik over een speler die niet eens altijd in de basis staat, omdat hij met enorme concurrentie te maken heeft."

"Maar als Slot straks in de winterse transferperiode naar spelers zou kijken, denkt hij eerst na over wat hij van Jones heeft gezien", vervolgt Carragher zijn lofzang over de Engelse middenvelder. "En dat is heel veel. Slot weet dat hij al een middenvelder van topklasse in huis heeft. Mensen discussiëren of iemand een 6, een 8 of een 10 is. Je moet gewoon een heleboel kwaliteiten hebben om bij Liverpool op het middenveld met zoveel pressing te spelen. Daarom is Jones de moderne middenvelder."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!