Henderson moet groot bedrag betalen bij terugkeer voor 6 april

'Transferoverwegingen Henderson bekend: financiën lijken bepalend voor toekomst'

20 oktober om 23:38

Als Jordan Henderson terug wil keren naar Engeland, is het aannemelijk dat hij dit niet in de winterstop doet. Het Parool weet dat de Ajacied een flink bedrag aan de belasting moet afdragen indien hij eerder dan 6 april 2025 terugkeert.

Het medium weet te melden dat het voor Henderson vermoedelijk verleidelijker zal zijn om ná 6 april 2025 weer terug te keren naar Engeland, waar hij eerder uitkwam voor Sunderland en Liverpool. Als hij voor die datum terugkeert, mag hij zijn in Saudi-Arabië verdiende miljoenen immers niet onbelast meenemen.

Het betekent dat de middenvelder 45 procent van het bedrag zou moeten afdragen aan de belasting, indien hij eerder dan de aangegeven datum weer naar Engeland trekt. Of Henderson ook na dit seizoen bij Ajax wil blijven, is de vraag. Zijn vrouw en zijn drie kinderen wonen immers in Engeland, sprak de routinier uit tegenover Ajax Life.

In Engeland gaan er geruchten rond waarin werd gesteld dat Sunderland verregaande interesse heeft in een winterse transfer. Sunderland staat op dit moment eerste in het Engelse Championship en de club zou als extra boost Henderson willen binnenhalen in januari. Volgens de geruchten is er zelfs al contact gelegd met het management van de middenvelder.