Slot tevreden over Liverpool en kritisch op arbitrage

Slot glundert na overwinning: 'Dan had ik hier niet met een lach gestaan'

20 oktober om 21:38

Arne Slot is onwijs blij met de overwinning van Liverpool op Chelsea (2-1). De Nederlandse manager kreeg geel vanwege hevig protesteren tegen de arbitrage, maar vindt na afloop van het duel nog steeds dat The Reds vaak benadeeld werden door de scheidsrechter.

"Het was een intens gevecht", begint Slot tegenover de camera van Viaplay. "Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer vooral erg leuk was. Voor mij uiteindelijk ook, omdat ‘m winnen. Maar er gebeurde veel in de wedstrijd. En als we niet hadden gewonen had ik hier niet met een lach gestaan."

De scheidsrechter van dienst had een aantal opvallende momenten tijdens de Engelse topper, valt ook Slot op. "Ik denk dat het verhaal van de wedstrijd niet alleen de beslissingen van de scheidsrechter was. Want ik heb ook gezien dat wij een aantal keer heel goed de bal blokken in onze eigen zestien en dat is ook een reden dat we hier een resultaat halen."

Op slag van rust dacht Liverpool een tweede penalty te krijgen, maar de VAR oordeelde dat Chelsea-doelman Robert Sánchez eerst de bal raakte en daarna Liverpool-middenvelder Curtis Jones. "Het is overduidelijk dat hij de bal speelt, maar het is ook overduidelijk dat die hem vervolgens volledig omver schopt. Dan kan je niet geloven dat een VAR daar in gaat grijpen. En we kregen op een gegeven moment wel erg veel arbitrale keuzes tegen ons."

Toch kan Slot met een tevreden gevoel terugkijken doordat Liverpool aan het langste eind trok. "Als het dan vlak na rust 1-1 wordt, ben je heel blij dat Curtis Jones een geweldige actie heeft die ons aan de overwinning helpt."