Kwakman en Perez kritisch op Brobbey

Kwakman en Perez kritisch op Ajax-spits: 'Het deed bijna pijn om te zien'

Vandaag om 21:03
Laatste update: om 21:06

Kenneth Perez en Kees Kwakman vinden dat Brian Brobbey te veel op zijn fysieke kracht leunt en willen meer variatie bij de Ajax-spits zien. Hoewel hij belangrijk is voor het team, heeft Brobbey dit seizoen nog niet gescoord in de Eredivisie.

Brobbey kreeg in de eerste helft van het duel tegen Heracles Almelo een gele kaart toen hij zijn frustratie uitte over het niet krijgen van een vrije trap. Volgens Kees Kwakman had hij echter wel twee keer een overtreding mee moeten krijgen. "Ik begrijp dat de scheidsrechter soms denkt: 'je doet het zelf ook', maar in dit geval verdiende hij een vrije trap", stelt Kwakman bij Dit was het Weekend op ESPN.

Toch is de analist ook kritisch op het spel van de Ajacied. "Hij doet te vaak hetzelfde. Brobbey is goed in het vasthouden van de bal en contact zoeken, maar hij moet vaker loskomen van zijn tegenstander om op andere manieren aangespeeld te kunnen worden."

Perez sluit zich hierbij aan en waarschuwt dat Brobbey op deze manier een 'one trick pony' kan worden. "Zijn specialiteit is belangrijk, maar een spits moet ook doelgericht zijn. Als hij meer scoort, is het een goede combinatie, maar hij moet ook meer loopacties maken", benadrukt Perez.

Kwakman vindt dat Brobbey meer aan zichzelf moet denken in plaats van steeds de bal op te eisen om zijn team te helpen. Perez wijst verder op een gemiste kans van Brobbey tegen Heracles, waar hij een voorzet voor een leeg doel niet wist af te ronden. "Technisch gezien was dat heel slecht, het deed bijna pijn om te zien. Zijn afwerking heeft nog een lange weg te gaan", concludeert de ESPN-analist.