Groningen-verslaper Bacuna heeft lesje geleerd

Groningen-verslaper heeft lesje geleerd: 'Ik heb mijn zoontje al gewaarschuwd'

Vandaag om 20:10
Laatste update: om 20:20

Leandro Bacuna heeft begrip voor de beslissing van trainer Dick Lukkien om hem en Etienne Vaessen op de bank te laten beginnen tegen FC Utrecht. De twee hadden zich na de interlandperiode verslapen. Bacuna heeft zijn zoontje dan ook gevraagd om hem voortaan wakker te maken.

Nadat Vaessen op pad was met Suriname voor interlands en Bacuna in actie kwam voor Curaçao, kwamen de twee afgelopen week te laat. Lukkien besloot dan ook in te grijpen. Bacuna, die er tegen Utrecht na 45 minuten al in kwam, baalde van die beslissing. "Ja natuurlijk, maar het heeft ook met mezelf te maken. We hebben afspraken bij de club en die moeten nagekomen worden. Na de interlandperiode was ik te laat gekomen, dan is het begrijpelijk", zo zegt hij bij ESPN.

De captain van FC Groningen laat vervolgens doorschemeren dat hij last had van een jetlag. "Ja, natuurlijk. Het is wel zes uur tijdsverschil met Curaçao. Maar ik begrijp de beslissing van de trainer", zegt Bacuna, die dus alsnog minuten mocht maken. "In de eerste helft liep het niet echt aan de rechterkant, daar kwam die goal ook uit. Ik zat er wel op te wachten, want ik wil zo veel mogelijk minuten maken om de ploeg te helpen. Het was gunstig voor mij om er in de tweede helft in te komen. Maar we hebben uiteindelijk niks bereikt."

Bacuna is vastberaden om niet nog eens te laat te komen bij Groningen. Daarvoor heeft hij de hulp van zijn zoon ingeschakeld. "Of het me niet nog eens gaat gebeuren? Nee nee, ik heb mijn zoontje al gewaarschuwd om me in de ochtend wakker te maken.