Trainer Ajax Vrouwen De Reus reageert op commotie

Trainer Ajax Vrouwen gaat in op ophef: 'Dacht dat het algemeen bekend was'

Vandaag om 19:33
Laatste update: om 19:34

Hesterine de Reus, trainer van de Ajax Vrouwen, baalt dat haar uitspraken over haar Feyenoord-jeugd voor commotie heeft gezorgd. De Reus dacht dat het algemeen bekend was dat zij vroeger met haar vader wedstrijden in De Kuip bezocht.

De Reus kreeg eerder veel over haar heen nadat zij stelde ‘tevreden' te zijn met het mislopen van de Champions League. Hiermee zou ze de belasting van haar spelers meer in eigen hand hebben. Vorige week ontstond er opnieuw commotie omdat de Ajax-trainer vertelde dat ze in haar jeugd vaak met haar vader naar wedstrijden van Feyenoord ging.

"Ik vind dat... Wat zal ik zeggen? Teleurstellend", vertelt De Reus in een interview met het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk denk ik nu ook: als dit de consequentie is, is het beter om gereserveerder te zijn. Maar aan de andere kant: ik vind het bijzonder jammer dat we niet met z’n allen de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in beeld brengen en wel dit soort dingetjes eruit halen."

"Het was absoluut niet de intentie om mensen van hun stuk te brengen, maar als media het willen kan het altijd twee kanten op", gaat de 62-jarige coach verder. "Of je zegt het gewoon (dat ze vroeger met haar vader naar Feyenoord ging, red.) en ze maken er iets van of je zegt het niet en ze denken: hé, ze zegt er niets over."

"Mijn kindertijd is niet meer relevant en dacht dat het algemeen bekend was. Daarom dacht ik: waarom zou ik er schimmig over doen?", besluit De Reus.