Pasveer bijt na kritische vragen over Heracles-goal van zich af

Pasveer bijt van zich af: 'Heb jij er verstand van? Daar ga ik verder niet op in'

Vandaag om 18:22
Laatste update: om 18:47

Remko Pasveer vindt niet dat hij iets anders had kunnen doen bij de weergaloze treffer van Heracles Almelo-spits Mario Engels. De keeper van Ajax werd na afloop gevraagd zijn rol bij die goal te analyseren, maar stelde vervolgens dat de schuld bij teamgenoot Josip Sutalo lag. 

"Ik had niet verwacht dat je erover zou beginnen, moet ik eerlijk zeggen", begint een sarcastische Pasveer na afloop van Heracles - Ajax (3-4) voor de camera van ESPN. "Tja, wij geven een assist op hun. Zo simpel is het", doelt hij op het balverlies van Sutalo. 

"Ik ben bezig met de organisatie neer te zetten. Eén tikje, en hij ligt perfect voor Engels. Ik denk dat hij 'm fantastisch binnenschiet. Een goede goal. Soms moet je klappen, maar ik ben benieuwd of deze ook als assist voor ons telt."

Volgens Leo Oldenburger liep Pasveer een beetje schuin terug in zijn poging om de bal van Engels te onderscheppen. "Had je anders kunnen teruglopen", vraagt de ESPN-verslaggever aan de doelman. "Nou, dan ben je de bal misschien helemaal kwijt. Dan staat het helemaal raar als je de bal niet meer ziet. Je moet wel weten welke richting de bal ongeveer op vliegt. Ik kon net mijn hand er niet goed achter krijgen om de bal tegen de houden. Goede goal", reageert Pasveer.

Pasveer bijt van zich af

Oldenburger gaat vervolgens door met het analyseren van de redding van Pasveer. "Je probeert het met je linkerhand. Ik heb van een keeperstrainer begrepen dat je met je rechterhand een grotere kans hebt om de bal over te tikken", stelt hij, alvorens de ervaren keeper van zich afbijt. "Ik wilde net zeggen: heb jij nu ook al verstand van keepen, of? Daar ga ik verder niet op in, hè, lijkt mij."