Vink analyseert eerste helft van Brian Brobbey

Vink spot dissonant bij Ajax: 'Je ziet gewoon de frustratie en irritatie'

20 oktober om 15:37

Brian Brobbey oogt gefrustreerd tegen Heracles Almelo, meent ESPN-analist Marciano Vink. De spits van Ajax miste opnieuw een grote kans, en kan ook voetballend zijn steentje niet bijdragen. 

"Tja, wat moet je zeggen. Deze moet er gewoon in", begint Vink tijdens de rustanalyse van Heracles - Ajax. De analist doelt daarmee op een gigantische kans in de openingsfase, die niet aan de spits besteed was. "Gewoon je binnenkant voet ertegenaan. Hier hoef je niet eens over na te denken, het gaat zo snel. Deze raakt hij gewoon niet goed."

Ook in de minuten erna slaagde Brobbey er niet in om zijn draai te vinden, constateert Vink. "Je ziet gewoon dat de frustratie en irritatie over zichzelf groeiende is in zo'n wedstrijd. Dat kwam tot uiting toen hij die vrije trap niet kreeg." Daar uitte Brobbey zijn onvrede over, iets wat hem een gele kaart opleverde. 

"Ik snap de frustratie van Brobbey", vervolgt de ESPN-analist. "Hij moet zich zo niet uiten, maar de scheidsrechter moet normaal fluiten, en niet omdat het Brobbey is niet fluiten."