Go Ahead over Feyenoord en Ajax

Feyenoord vergeleken met Ajax: 'Dat ze zó goed waren, had ik niet verwacht'

Vandaag om 13:44

Go Ahead Eagles is doorgaans moeilijk te verslaan in Deventer, maar daar had Feyenoord geen moeite mee (1-5). Paul Simonis en de spelers van Kowet zijn onder de indruk van de Rotterdammers.

Simonis is zich ervan bewust dat verliezen van een topclub geen schande is. Toch was de oefenmeester verrast over de manier waarop. "Dat Feyenoord zó goed was, had ik niet verwacht", aldus de trainer voor de camera van ESPN. "Ik vond ze bij vlagen geweldig, en wij vielen na de 0-1 echt ver terug. Complimenten aan de coach, die heeft heel veel shit over zich heen gehad. Bij 0-3 heb ik in de rust gezegd dat ze voor de 1-3 moesten gaan, maar dan maken zij een prachtige 0-4. Dan is het klaar. Alle credits naar Feyenoord."

Aanvoerder Mats Deijl sluit zich daarbij aan. "Het was behoorlijk slecht. We hadden een plan, maar dat werkte voor geen meter en kon na twintig minuten de prullenbak in. Wij wilden hen aan één kant houden, maar zij waren veel te vaardig op eigen helft. En we geven de goals makkelijk weg. Maar ja, ik vond ze ook erg comfortabel aan de bal. We waren niet bij machte het ze lastig te maken. Feyenoord was twee, misschien drie klassen beter."

Voormalig Ajax-jeugdspeler Eric Llansana vergelijkt de ploeg van Brian Priske met zijn oude club. "Complimenten aan Feyenoord, ik vond ze heel goed spelen. Ik vond het van ons geen off-day. We hebben eigenlijk geen moment in de wedstrijd kunnen komen. Ze waren beter dan Ajax. Uiteindelijk kregen we geen druk om hun twee middenvelders, daar ontstonden de problemen. We probeerden andere dingen om dat op te lossen, maar het is niet gelukt."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!