Farioli over steeds fitter wordende Ajax-selectie

Farioli ziet belangrijke ontwikkeling in Ajax-selectie: 'Dat is fundamenteel'

Vandaag om 14:44

Francesco Farioli merkt op dat de selectie van Ajax steeds fitter wordt, iets wat 'fundamenteel' is in zijn ogen. De Amsterdammers staan immers voor een zeer drukke periode, die begint met het bezoek aan Heracles Almelo

Ajax speelt tot 10 november maar liefst zeven wedstrijden. Het zullen taaie weken worden, beseft Farioli zich. "'We gaan veel teams tegenkomen die op dezelfde manier spelen als wij", vertelt hij bij ESPN. "Maar het is een mooie uitdaging voor ons. Het is een mooie kans voor ons om onze volwassenheid te testen. Dat begint bij vandaag."

Tegen Heracles zijn Jordan Henderson en Wout Weghorst van de partij. Eerstgenoemde staat in de basis, laatstgenoemde begint op de bank. "Het is fundamenteel dat spelers als Jordan en Wout weer terug zijn. Geen enkel team in de wereld kan zonder zijn beste spelers, want je hebt veel meer oplossingen als iedereen aanwezig is. Het is goed dat we veel hebben kunnen opvangen tijdens de afgelopen maanden. Nu komt Wout weer meer in het ritme en Henderson ook. Het is belangrijk dat we beroep op hen kunnen doen tijdens de komende wedstrijden."

Farioli heeft Heracles goed geanalyseerd. "Het is een team dat aan de bal verschillende speelstijlen hanteert. Soms bouwen ze op met een inzakkende middenvelder, terwijl ze soms van vleugelverdedigers of buitenspelers gebruikmaken. Het is een team dat erg varieert en daarom zullen we ons erg bewust moeten zijn van het team dat we straks gaan bespelen", constateert de Italiaan.