AZ-trainer Martens ergert zich aan PSV'er Til

Ergernis bij AZ: 'Til gaat pas liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen'

Vandaag om 09:11

Tot ergernis van trainer Maartens Martens ontving David Møller Wolfe namens AZ een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken PSV'er Guus Til. Door de rode prent moesten de Alkmaarders al na een kleine tien minuten verder met een man minder tegen de koploper.

"Ik vind het heel vervelend dat hij pas gaat liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen", laat Martens optekenen door De Telegraaf. "Dát is ook een kwaliteit, moet ik toegeven. Want je weet dan dat de scheidsrechter rood kan geven." Na de rode kaart was AZ van slag en zodoende liep PSV binnen zeven minuten uit naar een 0-2 voorsprong.

Dit betekende voor AZ de derde nederlaag op rij en dus bevindt Martens zich in dezelfde fase als vlak na zijn aanstelling, toen hij begon met drie gelijke spelen en een nederlaag. Daarna volgde er een goede serie met zes gewonnen wedstrijden en één gelijkspel. "Daarom zeg ik: we moeten gewoon doorgaan, stoïcijns doorgaan. Je ziet verschillende soorten nederlagen, maar je ziet ook een ploeg die blijft vechten. Een gretige ploeg die verliezen heel vervelend vindt, maar die wel vol wil doorgaan en weet dat Tottenham Hotspur er aankomt."

De volgende uitdaging die wacht voor AZ is een uitduel met Tottenham Hotspur. Moet de ploeg van Martens genieten van de wedstrijd in Londen om het chagrijn van zich af te spelen? "Daar heb ik het niet zo mee. Dat hoor ik al te vaak. Ik geniet pas als we goed spelen en resultaat halen."