Real Madrid blijft aan de hand van Mbappé en Vinícius in het spoor van Barça

19 oktober om 22:59

Real Madrid heeft dankzij treffers van Kylian Mbappé en Vinícius Júnior gewonnen op bezoek bij Celta de Vigo. Door de overwinning blijft De Koninklijke in het spoor van La Liga-koploper FC Barcelona.

Na twintig minuten scoorde Mbappé op prachtige wijze de openingstreffer van het duel. Met een geweldige knal van afstand leidde de Fransman zijn team naar de overwinning op Celta de Vigo.

De thuisploeg deed vlak na rust nog wel wat terug. Via Williot Swedberg kwam het sterk spelende Celta namelijk op gelijke hoogte. Een zege kon het echter niet boeken, want de kwaliteit bij Real Madrid gaf de doorslag. Die kwaliteit kwam bovendrijven bij de allesbeslissende 1-2 van de Madrilenen. Waar de eerste goal van Mbappé een beauty was, mocht ook de laatste goal van de avond er zijn. Dankzij een prachtige en typische assist van Luka Modric, ging Vinícius één op één met de doelman. De Braziliaan faalde niet en besliste in minuut 66 de wedstrijd.

Real Madrid blijft door de behaalde drie punten in het spoor van Barcelona, dat zondag in actie komt tegen Sevilla. Het verschil tussen de nummers één en twee van Spanje is momenteel nul punten. Wel heeft Barça een beter doelsaldo en een wedstrijd te goed.