Niet langer puntloos RKC en Twente blijven beide teleurgesteld achter na remise

Niet langer puntloos RKC en Twente blijven allebei teleurgesteld achter na remise

19 oktober om 21:55

RKC Waalwijk en FC Twente zullen allebei niet blij zijn met het 2-2 gelijkspel dat ze zaterdagavond hebben geboekt. De Brabanders waren lange tijd op weg naar een zege, maar zagen de bezoekers in de blessuretijd langszij komen. RKC is desondanks wel van de nul af in de Eredivisie.

Na acht opeenvolgende Eredivisie-nederlagen hoopte RKC zaterdagavond in eigen huis tegen Twente een keer niet met lege handen achter te blijven. Voor de Tukkers was er ook veel aan gelegen om in Waalwijk te winnen, om zo goed te starten aan een lastig 'blok'. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er, net als bij alle andere Eredivisie-duels deze speelronde, een minuut stilte gehouden voor de overleden Johan Neeskens. Dat deed zichtbaar veel met Ricky van Wolfswinkel, die de schoonzoon van Neeskens was.

Na iets meer dan tien minuten spelen greep Twente al de leiding in het Mandemakers Stadion: na een goede voorzet van Bart van Rooij wist Sem Steijn de bal in het net te knikken. Het antwoord van RKC liet echter niet lang op zich wachten. Iets meer dan tien minuten later stond het namelijk alweer gelijk, doordat Richonell Margaret het eindstation werd van een vloeiende aanval. De spits raakte de bal niet vol, maar dat was alsnog genoeg om Lars Unnerstall te passeren.

In het restant van de eerste helft kreeg Twente nog wat kansen, maar wist RKC uiteindelijk stand te houden. Vlak na rust was het weer raak voor de Waalwijkers: Unnerstall ging in de fout met een verkeerde pass in de opbouw, waar Silvester van der Water dankbaar gebruik van maakte. Zo stond RKC plots met 2-1 voor, waarna het nog bijna een hele helft moest zien te overleven.

Dat kostte de nodige pijn en moeite. Twente drong steeds meer aan en kreeg ook goede kansen: zo werden Mitchell van Bergen, Sem Steijn en Mees Hilgers allemaal erg gevaarlijk, laatstgenoemde raakte zelfs de paal. Toch lukte het Twente, dat bij vlagen ook laks oogde, nog om de stand gelijk te trekken. In de blessuretijd wist Steijn Carel Eiting vanuit een corner te vinden: 2-2.

Daardoor is RKC wel van de nul af in de Eredivisie, maar verzuimt het zijn eerste zege van het seizoen te boeken. De ploeg van Henk Fraser is nu nog altijd de hekkensluiter van de Eredivisie, wat niet het geval was geweest bij een zege. Twente bezet nu de vijfde plek, maar Ajax en Go Ahead Eagles kunnen de Tukkers dit weekend nog passeren op de ranglijst door het puntenverlies.