Robin van Persie en sc Heerenveen pijnlijk onderuit op bezoek bij NEC Nijmegen

Van Persie en Heerenveen pijnlijk ten onder, veelbesproken Noppert niet vrijuit

19 oktober om 21:54

Robin van Persie en sc Heerenveen hebben wederom een pijnlijk verlies geleden in de Eredivisie. In De Goffert was NEC Nijmegen met 3-0 te sterk voor de Friezen. Vito van Crooij was met twee doelpunten de grote man.

De van Al Wehda overgekomen Van Crooij had zich geen beter basisdebuut voor NEC kunnen voorstellen. Al na drie minuten werkte de kersverse aanwinst de bal achter doelman Andries Noppert, die voor het eerst dit seizoen de voorkeur kreeg boven Mickey van der Hart. De boomlange sluitpost ging bij de vroege treffer niet vrijuit.

Waar er voor de rest weinig benoemingswaardigs gebeurde in de eerste helft, zorgde het begin van de tweede helft direct voor spektakel. Acht minuten na rust maakte NEC-aanvoerder Bram Nuytinck de tweede voor de Nijmegenaren. Het doelpunt is zijn eerste sinds zijn terugkeer naar NEC.

Na ruim een uur spelen maakte Van Crooij het Nijmeegse én zijn eigen feest compleet. Op assist van Sontje Hansen wist de aanvaller zijn tweede van de avond binnen te werken en daarmee uit te groeien tot matchwinner.

De overtuigende zege van NEC betekent dat de ploeg klimt op de ranglijst. NEC is voorlopig terug te vinden op de elfde plek, terwijl Heerenveen zakt naar de degradatiezone. De ploeg van Van Persie staat momenteel zestiende, wat play-offs voor degradatie betekent.