Til: 'Ik kan me voorstellen dat Bosz denkt: krijg allemaal lekker de tandjes'

Til: 'Ik kan me voorstellen dat Bosz denkt: krijg allemaal lekker de tandjes'

Vandaag om 21:36

Guus Til snapt wel dat Peter Bosz in de afgelopen dagen enkel korte antwoorden geeft in media-gesprekken. De middenvelder van PSV wijst op een groter probleem, terwijl hij ook kritisch is op het spel van de landskampioen in de tweede helft tegen AZ.

Til was zaterdagavond belangrijk voor PSV tegen AZ (1-2 winst): de middenvelder 'versierde' een rode kaart, gaf de assist op de 0-1 en was betrokken bij de 0-2. Voor de camera van ESPN wordt hij eerst gevraagd naar de rode prent van Møller Wolfe. "Ik weet niet eens of ik de bal had kunnen pakken. Ik weet niet hoe jullie dat op tv zagen, maar ik denk dat ik er net niet bij had gekund. Volgens mij schatte hij (Møller Wolfe, red.) dat verkeerd in."

"Hij dacht dat ik hem wel nog kon pakken, denk ik. Dan houdt hij me vast en ga ik wat graag naar de grond." Vervolgens ziet Til de beelden terug. "Ik laat de bal lopen en daarna pakt hij me pas vast, dat is heel raar", zegt Til, die kritisch is op het spel dat PSV in de tweede helft vertoonde. "Ik vind het, echt eerlijk waar, heel slecht hoe we die tweede helft hebben aangevlogen. We verliezen de bal zo veel. Dat is al slecht als we met elf tegen elf staan, laat staan tien tegen elf. Ik vond het echt heel slecht."

Vervolgens wordt Til gevraagd naar de tuchtzaak van Bosz. De trainer van PSV weigert zich sindsdien meer uitgebreid uit te laten in de media. "Weet je wat ik moeilijk vind? Tegenwoordig duiken die websites overal bovenop, ze misquoten heel veel", zegt Til. "Ik snap dat heel veel spelers niet meer het achterste van hun tong laten zien, ik heb dat zelf ook. Ik vind het belachelijk hoe er tegenwoordig in de voetbalmedia tegenaan wordt gekeken en dat er quotes worden gebruikt die helemaal niet waar zijn. Clickbaits, in plaats van goede journalistiek: ik snap het wel, dat iedereen in een robot verandert. Ik kan me voorstellen dat de trainer nu ook denkt: krijg allemaal lekker de tandjes, ik ga lekker kort antwoorden."