Bosz valt op met ongemakkelijk interview: 'Ik was gewoon duidelijk'

Bosz zorgt voor ongemak tijdens ESPN-interview: 'Daar had jij je op ingesteld?'

Vandaag om 18:47
Laatste update: om 18:55

PSV-trainer Peter Bosz zorgde zaterdagavond voor de nodige verbazing in aanloop naar het duel tussen PSV en AZ. De trainer moest donderdag nog voorkomen bij de tuchtcommissie en leek weinig zin te hebben in het interview met ESPN. 

Bosz startte het interview met ESPN met korte antwoorden tegenover verslaggever Wouter Bouwman. Zo werd Bosz gevraagd of hij zin had in het duel en antwoordde de trainer met "Heel veel zin". Het viel de journalist op dat Bosz vooral met korte antwoorden kwam. "Oh ja, vind je? Daar had jij je op ingesteld, of? Ik was gewoon duidelijk. Als het ingewikkeld is, is het niet ingewikkeld", aldus Bosz. Vervolgens wordt de trainer gevraagd of hij goed heeft geslapen na de zaak voor de tuchtcommissie. "Ik ben topfit", luidt het antwoord.

Het lijkt alles te maken te hebben met de zaak rondom scheidsrechter Danny Makkelie en Bosz. De trainer van PSV stelde na het duel met Sparta Rotterdam dat hij de scheidsrechter 'helemaal niets' vond, al werd richting de tuchtcommissie beweerd dat het om een penaltymoment ging en niet om de scheidsrechter zelf.

Bosz weigerde tijdens de zitting zijn woorden terug te nemen. "Ik heb niks verkeerds gezegd. Per jaar heb ik honderd persconferenties. Als ik iedere keer mijn woorden zo moet wegen, dan zal ik minder spontaan zijn en minder zeggen. Willen we dat?", liet Bosz nog weten tijdens de hoorzitting. Het lijkt erop dat de trainer van PSV zich daar nu op heeft ingesteld.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!