Sparta Rotterdam speelt gelijk tegen Almere City

Geen volle buit voor Almere: bezoekers geven 0-2 voorsprong weg tegen Sparta

Vandaag om 18:33
Laatste update: om 19:22

Het duel tussen Sparta Rotterdam en Almere City is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De bezoekers namen een snelle 0-2 voorsprong, maar wisten uiteindelijk niet de drie punten mee te nemen uit Rotterdam.

In de achtste minuut namen de bezoekers de leiding via Thomas Robinet. De spits, die vier wedstrijden niet wist te scoren, schoot de bal tegen de touwen op aangeven van Hamdi Ajukobi. Twee minuten later was het alweer raak voor Almere City. Sparta-verdediger Boyd Reith speelde de bal terug, maar zowel Rick Meissen als goalie Nick Olij stapten opzij, waardoor de bal in het eigen doel rolde voor de Spartanen.

Na een klein halfuur kreeg Arno Verschuren namens Sparta een grote kans op de 1-2. Hij kon in het strafschopgebied vrij uithalen, maar kreeg de bal niet langs Almere-doelman Nordin Bakker. Vlak na rust was Almere dicht bij de derde treffer, maar na een lange solo raakte Cornelius Hansen de lat namens de bezoekers. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant voor Sparta. Almere-goalie Bakker zat compleet mis en daardoor ging een laag afstandsschot van Camiel Neghli tegen de touwen: 1-2.

In de 55ste minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Na een lage voorzet van Charles-Andrean Brym stond Pelle Clemens helemaal vrij en hij schoof de bal langs Bakker, die niet kon voorkomen dat Clemens scoorde. Diep in de blessuretijd moest kreeg Mike Eerdhuijzen namens Sparta nog een rode kaart na een opstootje, maar er werd niet meer gescoord en dus eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!