Schreuder geeft oordeel over seizoenstart NAC Breda

'NAC was degradatiekandidaat nummer één, maar is een taaie vechtmachine geworden'

19 oktober om 23:55

Alfred Schreuder kijkt dit seizoen met plezier naar het spel van zijn oude club NAC Breda. De promovendus staat op dit moment op de dertiende plaats en presteert volgens de trainer momenteel boven verwachting van de meeste mensen.

"Ik vind het zo mooi om te zien allemaal", steekt Schreuder van wal in gesprek met Voetbal International. "Na jaren van sportieve ellende staat heel Breda al weken op de banken. Zelfs als ze verliezen, lopen ze nog begripvol naar buiten. Ik blijf bij wedstrijden van NAC altijd een paar minuten na het laatste fluitsignaal hangen voor de televisie. Dan zet ik het geluid harder en ga ik genieten van de sfeer in het stadion. Ik wil die ontlading voelen. NAC was degradatiekandidaat nummer één, maar is een geheel met de supporters en een taaie vechtmachine geworden."

Volgens Schreuder is de hand van de trainer bij NAC Breda goed zichtbaar. "Carl (Hoefkens, red.) verdient de credits, omdat er iedere wedstrijd een plan ligt, hij impopulaire beslissingen neemt en het dan ook nog goed uitpakt", stelt hij. Het tweetal werkte eerder samen bij Club Brugge. "Iemand die altijd achter je bleef staan. Maar ook een echte winnaar. Daarom vond ik het zo mooi dat hij voor de thuiswedstrijd tegen NEC twee van zijn bepalende spelers, Matthew Garbett en Fredrik Oldrup Jensen, zonder pardon uit de selectie zette. Houd je je niet aan de regels? Dan haak je af."

Ook krijgt Schreuder de vraag welke speler tot dusver positief opvalt bij de promovendus. "Die jonge rechtsback, écht prachtig. Cherrion Valerius, ja. Die toont ballen, de durf waarmee hij speelt, is bewonderenswaardig", antwoordt de trainer. "Valerius is een voorbeeld van het lef van Hoefkens. Het is moedig om die jongen meteen voor de leeuwen te gooien, maar Carl herkent de potentie van jonge spelers."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!