Ten Hag opvallend positief bij Manchester United

Ten Hag laat opvallend geluid horen: 'Niet veel teams in de Premier League...'

Vandaag om 16:15
Laatste update: om 17:05

Erik ten Hag benadrukt voor het treffen met Brentford dat zeker niet alles slecht gaat bij Manchester United. De Nederlandse manager is van mening dat zijn ploeg de afgelopen wedstrijd tot genoeg kansen kwam en ook defensief goed presteerde. Ten Hag vindt dat het afmaken van de kansen echter het grootste probleem is van zijn ploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Brentford geeft Ten Hag een interview aan Sky Sports. United heeft een overwinning hard nodig na de teleurstellende seizoensstart, maar Ten Hag benadrukt dat lang niet alles slecht gaat. "We creëren kansen, zelfs heel veel kansen. Maar we maken ze niet af, terwijl het natuurlijk om het scoren gaat", zo begint de Nederlandse manager.

"Wat mijn boodschap deze week op de training was? Blijf bij het proces, omdat we goede structuren hebben: we spelen erg goed in balbezit, komen in de juiste posities en verdedigen goed als team", vervolgt Ten Hag. "We hebben al vier clean sheets, terwijl we maar één uitschieter naar beneden hadden, tegen Spurs. Maar in die wedstrijd stonden we met tien man. In alle andere wedstrijden, buiten die tegen Liverpool, hebben we best goed gespeeld. Niet veel teams in de Premier League komen zo vaak in kansrijke posities als wij. Maar wij moeten dan vastberaden zijn om te scoren."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!