Micky van de Ven over Spurs en Oranje

Oranje-verdediger ontwikkelt razendsnel: 'Verbaast me niet dat het zo goed gaat'

Vandaag om 15:02

Micky van de Ven heeft veel geleerd tijdens het EK in Duitsland, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. De Oranje-international maakte de afgelopen jaren een enorme groei door. Een plaats in de selectie van Ronald Koeman kwam voor hem dan ook niet als verrassing.

Van de Ven heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgebracht. Terwijl de razendsnelle linkspoot drie jaar geleden nog onder contract stond bij FC Volendam, maakt hij nu furore in de Premier League. Verrassend vindt de Nederlander dat zelf echter niet.

"Tot nu toe gaat dat bij Spurs heel goed. Van Wolfsburg naar Tottenham is een grote stap. Het pakt heel goed uit. Ik heb de stappen naar Wolfsburg en Tottenham ook gemaakt omdat ik dacht dat ik het niveau aan zou kunnen. Daarom verbaast het me ook niet dat het zo goed gaat. Als je je eigen kwaliteiten kent, maak je niet zo’n stap als je dat niet aan kunt", aldus Van de Ven.

Ook het EK met Oranje was een prestatie om trots op te zijn voor de verdediger. "Ik ben wel echt gegroeid als speler door het EK. Je doet veel ervaring op tijdens zo’n eindtoernooi. De jongens helpen je ook de hele tijd", vertelt Van de Ven.

Over van wie hij het meest leerde kan de international duidelijk zijn. "Ik heb veel met Daley Blind gesproken, die me met meerdere dingetjes heeft geholpen. Maar je kijkt ook naar hoe Virgil het doet op het veld. Dat zijn allemaal dingen die je kunt meenemen", besluit Van de Ven.