Van de Ven: 'Sprak met Slot over AZ-transfer'

Van de Ven onthult: 'Ik heb toen gesproken met Slot, ze wilden mij overnemen'

Vandaag om 13:04

Micky van de Ven neemt het donderdag met Tottenham Hotspur op tegen AZ in de Europa League, maar hij had in het verleden bijna zelf voor de Alkmaarders gespeeld. De 23-jarige verdediger onthult dat hij in 2020 om tafel heeft gezeten met Arne Slot.

Van de Ven blikt in gesprek met De Telegraaf vooruit op de clash met AZ. "Om eerlijk te zijn is het voor mij niet heel bijzonder om tegen AZ te spelen. Mijn vader woont in Alkmaar, maar verder heb ik persoonlijk niet iets speciaals met AZ." Toch had hij in het verleden wel contact met de Alkmaarders. "Ik heb echt heel lang geleden wel eens stage gelopen bij AZ, maar toen heb ik het niet gehaald. Voor de rest hebben ze, toen ik in de jeugd bij Volendam zat, nooit interesse getoond."

Dat veranderde na zijn doorbraak bij FC Volendam. "Na mijn debuutjaar in het eerste van Volendam was er wel echt serieuze interesse van AZ", onthult de Oranje-international. "Ik heb toen een gesprek gehad met Arne Slot, die toen bij AZ zat. Ze wilden me graag overnemen en ik stond daar wel voor open, maar ik merkte al snel dat Volendam me niet wilde laten gaan. Toen heb ik dat vrij snel uit mijn hoofd gezet."

Van de Ven neemt het zaterdag met Spurs eerst nog op tegen West Ham United. De razendsnelle verdediger staat in de basis.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!