Dolgelukkige Kuyt viert eerste zege met Beerschot

Kuyt: "Fantastische prestatie om met ons budget van Anderlecht te winnen"

Vandaag om 10:45

Eindelijk heeft Dirk Kuyt zijn eerste zege geboekt met K. Beerschot V.A. De Nederlandse trainer, die zwaar onder druk staat, zorgde vrijdag met de hekkensluiter voor een stunt tegen RSC Anderlecht: 2-1. Kuyt kan zijn geluk niet op.

Het lot van Kuyt leek de laatste weken aan een zijden draadje te hangen, maar het Feyenoord-icoon mocht aanblijven. Vrijdag vierde hij dan eindelijk een succesje in de Jupiler Pro League. "Ik ben altijd in dit team blijven geloven, ook al moeten we spelen tegen ploegen met veel kwaliteit", zegt hij bij Sporza. Kuyt vindt dat de zege van Beerschot op waarde moet worden geschat. "Het is een fantastische prestatie om met ons budget te winnen van een ploeg als Anderlecht."

Kuyt beseft wel dat zijn ploeg geluk had. Anderlecht kreeg liefst 28 doelpogingen, maar scoorde slechts één keer. "We waren in het wedstrijdbegin apathisch en lieten het allemaal wat gebeuren", geeft hij toe. De ex-international bedankt de fans voor hun cruciale steun. "Exact vanaf de 13e minuut (het stamnummer van Beerschot, red.), toen het publiek er achter ging staan, wonnen we duels en kwamen we tot kansen."