Wedstrijdverslag: Beerschot wint met 2-1 van Anderlecht

Kuyt stunt tegen Anderlecht en grijpt eerste zege van het seizoen

18 oktober om 23:03

Beerschot heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Vrijdag stuntte de hekkensluiter, die onder leiding staat van Dirk Kuyt, tegen RSC Anderlecht. Dankzij twee goals van Marwan Al Sahafi won Beerschot met 2-1.

Kuyt koos voor een aanvallende formatie, maar zag Anderlecht heersen in de openingsfase. De topclub leek de wedstrijd te controleren, maar zag Beerschot brutaal de voorsprong pakken. Na balverlies van Verschaeren kwam Beerschot er snel uit. Al-Sahafi pakte met zijn hak de bal mee, kon doorlopen en schoof de bal onder doelman Coosemans door.

Snel in de tweede helft kwam de 1-1 dan toch op het scorebord. Dagba gaf een strafschop weg en Dolberg tekende voor de gelijkmaker. Anderlecht ging daarna op zoek naar de overwinning, maar het liet zich opnieuw vangen en wederom was Al Sahafi de gevierde man. Ditmaal scoorde hij op aangeven van Colassin, die eerder uitkwam voor sc Heerenveen.

De 2-1 hakte er bij Anderlecht in en ook invallers Amuzu en Dreyer konden het tij niet keren. Voor Beerschot is het de eerste zege van het seizoen, voor Hubert zijn eerste nederlaag als trainer van Anderlecht.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!