Derksen over Peter Bosz en PSV

'Dorpsrel' Bosz zorgt voor ergernis bij Derksen: 'Brands, wat een griezel is dat'

Vandaag om 08:59

Johan Derksen vindt dat Peter Bosz te hard is aangepakt na zijn interview over Danny Makkelie. De oefenmeester van PSV stelde liet weten dat hij de scheidsrechter 'helemaal niks vond' en is nu voor één duel voorwaardelijk geschorst. 

"Die hele dorpsrel rond die Bosz... Iedereen wordt monddood gemaakt", steekt Derksen van wal bij Vandaag Inside. "Voetbal is emotie, dat wordt overal eruit gehaald. Die Bosz mag best een keer boos worden op een scheidsrechter, want een scheidsrechter is toch niet heilig. Laat die man een keer boos worden."

"Bosz is niet een vervelende, ordinaire man langs de kant", gaat Derksen verder. "Die is één keer boos geworden, en veertien dagen is het nieuws. En dan die directeur van PSV, wat ik toch zo'n glibber vind. Marcel Brands, wat een griezel is dat. Voor de bühne zeggen: Dat pikken we bij PSV niet. Dan vragen ze Bosz op tv of hij erop is aangesproken door de directie, en dan zegt hij: Niemand heeft wat tegen mij gezegd."

Bosz uitte kritiek op Makkelie omdat de trainer vond dat PSV een penalty moest krijgen. Volgens Derksen maakte de arbiter echter een goede keuze. "Maar daar ging het niet om. Van mij mag een trainer best een keer boos worden. Die mensen zijn 24 uur per dag bezig met zo'n elftalletje. Dat is hun leven."