Van den Brom doet onthulling na staking: 'Speler van ons kreeg glas tegen hoofd'

Van den Brom doet onthulling na staking: 'Speler van ons kreeg glas tegen hoofd'

18 oktober om 23:58

John van den Brom had met betrekking tot de staking bij het duel tussen FC Den Bosch en Vitesse niet het idee dat er een protocol was. De oefenmeester vertelt in gesprek met ESPN dat hij het gevoel had dat niemand verantwoordelijkheid durfde te nemen en onthult dat een van zijn spelers met een glas is geraakt.

Er kwamen niet alleen bekertjes op het veld in Den Bosch. "Het begon al toen we naar binnen gingen, waar een speler van ons een echt glas tegen zijn hoofd kreeg. We horen dat er een steward van ons bewusteloos is geslagen. We horen dat er op het veld zelfs mensen liepen. Dat hoort niet op een voetbalveld. Het is eigenlijk triest, we dachten dat het in Nederland beter ging."

Van den Brom snapt niets van het publiek in stadion De Vliert. "Den Bosch staat bovenaan, waarom doen ze dat? Natuurlijk is het teleurstellend als je een goal tegen krijgt, maar zij hebben dat niet nodig. Het team speelt met volle passie, volgens mij is iedereen trots hier. Het elftal speelt daarnaar, en dan gebeurt dit…"

De trainer geeft aan dat als het aan hem had gelegen, de wedstrijd niet hervat was. "Ik wil altijd voetballen, maar het moet wel veilig zijn. Voor de spelers, voor de mensen op de tribunes, voor ons. Als ze dat niet kunnen garanderen, moet je de verantwoordelijkheid nemen. Die ligt niet bij mij."

Op de vraag of het protocol werd nageleefd, antwoordt Van den Brom helder. "Eerlijk, ik had niet het idee dat er een protocol was. Dat niemand durfde te beslissen wat we gingen doen. Dat is ook kwalijk. Nu zullen ze ongetwijfeld zullen zeggen dat het er wel is, maar ik heb het niet meegemaakt."