Den Bosch koploper na zege op Vitesse, rampavond voor Nagalo

Den Bosch koploper na zege op Vitesse, rampavond voor Nagalo

18 oktober om 22:51

FC Den Bosch heeft in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen van Vitesse en blijft daardoor koploper. In een mistig duel won FC Volendam op bezoek bij SC Cambuur, terwijl ook ADO Den Haag en De Graafschap drie punten pakten.

FC Den Bosch - Vitesse: 4-2

Koploper FC Den Bosch ontving Vitesse, wat leidde tot een heet duel in De Vliert. Milano Jonathans wist twee keer te scoren voor de Arnhemmers, maar dat was tegen Den Bosch niet genoeg. Dankzij goals van Danzell Gravenberch, Nick de Groot, Mikuláš Bakaľa en Rein van Hedel won Den Bosch met 4-2, waardoor het bovenaan blijft staan. De wedstrijd werd nog ontsierd door misdragingen vanaf de tribunes. Nadat er vele bekertjes op het veld werden gegooid, werd het duel kort stilgelegd. 

SC Cambuur - FC Volendam: 1-2

Robert Mühren bracht zijn Volendam tegen zijn oude club Cambuur op voorsprong, door na ruim twintig minuten de openingsgoal te maken. Michael de Leeuw maakte vroeg in de tweede helft gelijk via de stap, maar Brandley Kuwas schonk Het Andere Oranje in blessuretijd de overwinning: 1-2, in een duel dat door de mist soms moeilijk te volgen was voor de toeschouwers.

ADO Den Haag - Roda JC: 3-0

ADO Den Haag kende in eigen huis weinig moeite met Roda JC. De Hagenaars wonnen uiteindelijk met 3-0, dankzij goals van Joel Ideho, Sekou Sylla en Daryl van Mieghem en klimmen daardoor naar de tiende plaats, één plaats hoger dan Roda.

De Graafschap - Jong PSV: 3-1

Adamo Nagalo, de verdediger die door PSV voor miljoenen werd overgenomen van FC Nordsjælland, had zich ongetwijfeld iets anders voorgesteld van zijn eerste optreden voor Jong PSV. Na zeven minuten kopte de verdediger de bal in eigen doel en na een half uur verliet hij geblesseerd het veld. Uiteindelijk was De Graafschap met 3-1 te sterk. Voor de club uit Doetinchem scoorde Tristan van Gilst tweemaal. Namens Jong PSV deed Jesper Uneken nog iets terug.

Overige uitslagen

Excelsior - MVV: 3-2
Jong Ajax - Jong Utrecht: 0-0
Jong AZ - Helmond Sport: 2-3
VVV-Venlo - FC Dordrecht: 2-3
TOP Oss - Telstar: 1-1
FC Eindhoven - FC Emmen: 0-3