Van Hanegem adviseert Feyenoord in aanloop naar Benfica: 'Ik hoop één ding...'

Van Hanegem adviseert Feyenoord in aanloop naar Benfica: 'Ik hoop één ding...'

Vandaag om 20:47

Willem van Hanegem hoopt dat Feyenoord zonder angst zal spelen in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Ook gaat De Kromme in De Willem & Wessel Podcast in op de naderende klassieker.

Van Hanegem hoopt dat Feyenoord tegen Benfica zijn eigen spel durft te spelen. "Altijd als we tegen dat soort ploegen spelen heb ik het gevoel van: wees nooit bang. Dat is het gewoon. Waarom speel je deze wedstrijden? Omdat je ook goed kan voetballen. Ik hoop één ding en dat is dat ze rustig blijven en gewoon hun stinkende best doen. Zoals de laatste keer tegen Girona, toen hebben ze wel heel hard gewerkt."

Niet alleen nadert voor Feyenoord het duel met Benfica, ook de klassieker tegen Ajax staat voor de deur. Als Van Hanegem zou moeten kiezen, dan zou hij het liefst zien dat de klassieker wordt gewonnen. "Benfica is ook wel een hele moeilijke wedstrijd. Als je die dus verliest, dan is dat mogelijk. Je moet top zijn om hem te winnen, maar die andere is een vervelende tegenstander van je. Als je die van Ajax wint, dan blijft dat je het langst bij."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!