Van Hanegem kraakt 'slaapverwekkend' Oranje

Van Hanegem kraakt 'slaapverwekkend' Oranje: 'Als Stoffel de Schildpad...'

13 oktober om 21:19
Laatste update: 13 oktober om 21:21

Willem van Hanegem is niet onder de indruk van het spel van het Nederlands elftal tegen Hongarije. Het duel, dat eindigde in 1-1, werd door De Kromme als 'slaapverwekkend' ervaren, zo geeft hij aan in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Dat de wedstrijd tegen Duitsland in München aantrekkelijker zal zijn dan de partij van Oranje in Boedapest, daar hoef je geen geld op te zetten. Het was vrijdagavond tegen Hongarije immers slaapverwekkend', begint Van Hanegem zijn column. 'Als Stoffel de Schildpad probeerden we een defensief blok van de Hongaren kapot te spelen. Wat mij dan verbaast, is dat iedereen na afloop of geïrriteerd was omdat de Hongaren overtredingen maakten of over elkaar buitelden om te vertellen dat het niet makkelijk is om tegen een verdedigende ploeg te spelen.'

'Daar speelt Oranje toch al jarenlang tegen?' gaat De Kromme verder. 'En al die internationals bij hun topclubs ook. Het is vooral een compliment. Hongarije schatte Oranje dusdanig hoog in dat ze dachten dat dit de enige kans was. Ze hadden al een pak op de broek gehad van Duitsland en vonden ons van vergelijkbare kwaliteit. En dan zie je een ploeg die geen druk op de bal geeft en afwacht.'

Van Hanegem stelt dat vrijwel alles fout ging tegen de Hongaren. 'De corners komen op kniehoogte voor. Onze meest ervaren speler en aanvoerder stormt op een scheidsrechter af en pakt een paar minuten later zijn tweede gele kaart na een oliedomme overtreding', aldus de voormalig voetballer van onder meer Feyenoord en Oranje.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!