Ajax gaat voor Mario Stroeykens

'Belgische smaakmaker in belangstelling van Europese top, Ajax meest concreet'

Vandaag om 19:31
Laatste update: om 19:52

Mario Stroeykens (20) wordt gelinkt aan flink wat Europese topclubs en heeft zich ook serieus in de kijker gespeeld van Ajax. Dat meldt La Dernière Heure. De talentvolle middenvelder was de voorbije weken één van de grote uitblinkers bij RSC Anderlecht en heeft de Brusselaars al meermaals belangrijke punten opgeleverd.

Stroeykens leek afgelopen zomer al te gaan vertrekken bij Anderlecht, maar een akkoord kwam er uiteindelijk niet. De interesse is er echter niet op geminderd. Volgens La Dernière Heure tonen 'heel wat clubs' interesse in de Belgisch jeugdinternational. Onder andere Ajax wordt genoemd als de ploeg die het meest concreet is voor Stroeykens.

De Ajacieden haalden in het verleden al Ethan Butera en Rayane Bounida weg bij Anderlecht en trokken ook nog Mika Godts weg bij KRC Genk. Stroeykens moet de vierde landgenoot worden die op de loonlijst komt te staan in Amsterdam.

Anderlecht is echter niet van plan om Stroeykens zomaar cadeau te geven aan Ajax en vraagt nog een stevige transfersom voor de middenvelder. Naar verluidt willen de Belgen minstens vijftien miljoen euro voor Stroeykens, die nog een contract heeft tot medio 2026.