Boëtius over rentree bij Feyenoord O21

'Als de mogelijkheid bij Feyenoord zich voordoet, is dat een no-brainer'

Vandaag om 17:26

Jean-Paul Boëtius is blij dat Feyenoord hem de kans heeft gegeven om mee te trainen. De dertigjarige middenvelder annex aanvaller houdt zijn conditie op peil bij de beloftenploeg en heeft de droom om in de toekomst aan te sluiten bij de hoofdmacht.

Vrijdagochtend stond Boëtius met Feyenoord O21. Hij is volledig hersteld van teelbalkanker en zit nog zonder club. "Ik heb in eerste instantie een belletje gepleegd en aan John de Wolf (assistent-trainer Feyenoord, red.) gevraagd of hij met me mee kon denken", zegt Boëtius tegen ESPN. "Dat heeft hij gedaan in de zin van dat ik nu met Jong Feyenoord aan de slag kan in groepsverband."

Boëtius is naar eigen zeggen fit. Zijn conditie hield hij al op peil. "Voor de ziekte en na de ziekte deed ik dat al. Nu in groepsverband hier om de volgende stap richting hopelijk ergens bij de groep te maken." Bij Feyenoord wil Boëtius de volgende stap richting zijn rentree zetten. Of hij zijn terugkeer bij De Stadionclub viert, weet hij niet. "Dat ligt niet bij mij. Als hier de mogelijkheid zich zou voordoen is dat voor mij een no-brainer. Liever gisteren dan morgen."

Tot de zomer van 2023 stond Boëtius onder contract bij Hertha BSC. Het jeugdproduct van Feyenoord speelde voor zijn tijd in Berlijn vier seizoenen bij FSV Mainz 05.