Pep Guardiola over zijn toekomst bij Manchester City

Guardiola kan City-fans niet geruststellen: 'Liggen zeker opties als ik vertrek'

Vandaag om 17:06
Laatste update: om 17:51

Pep Guardiola heeft op bijzondere wijze gereageerd op vragen over zijn toekomst bij Manchester City. Zijn contract loopt medio 2025 af, maar de Spanjaard wil het blauwe gedeelte van Manchester nog niet geruststellen.

"Ik heb op dit moment nog geen beslissing gemaakt", trapt Guardiola af op de persconferentie in aanloop naar de hervatting van de Premier League. "Als ik beslis, zal ik de club en de media informeren. Daarom blijft het nu ook zo lang stil, er is geen nieuws. Ik hoef er nu ook niets meer aan toe te voegen. Mijn focus ligt op de volgende wedstrijd", klinkt het geagiteerd.

Ook als Guardiola gevraagd wordt naar de reden dat hij er zo lang over na moet denken of dat hij zijn contract wil verlengen, reageert hij op geheel eigen wijze. "De doorslaggevende factor is het weer. Ik wacht tot het verandert en daarna zal ik een beslissing nemen", klinkt het sarcastisch alvorens de oefenmeester wat serieuzer op de zaak ingaat.

"Ik wil overtuigd worden dat mijn beslissing de beste is voor de club. Ik zal niet te lang wachten als dat een probleem wordt voor City. Maar ik weet zeker dat er opties liggen als ik vertrek. Vroeg of laat gaat het gebeuren en daar moet de club zich op voorbereiden. Ik ga ze er in ieder geval niet mee verrassen", besluit Guardiola.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!