Farioli doet Kraay denken aan Schmidt

Farioli blijft onverstoorbaar: 'Interesseert hem niks wat je vraagt, doet en zegt'

Vandaag om 20:38

Francesco Farioli doet denken aan Roger Schmidt. Dat stelt Hans Kraay Jr., die zijn vergelijking maakt naar aanleiding van het roulatiebeleid van de Ajax-trainer. 

Farioli is vanaf moment één aan het rouleren bij Ajax. De Italiaan wil er op die manier voor zorgen dat zijn spelersgroep uiteindelijk topfit is, iets waar vorig seizoen geen sprake van was. Het rouleren zorgt er echter wel voor dat wedstrijden niet makkelijk gewonnen worden. "Het interesseert hem helemaal niks wat je vraagt, wat je doet en wat je zegt", Kraay, verslaggever en analist van ESPN, bij Voetbalpraat. 

"Hij houdt zich vast aan de mensen om hem heen die zeggen: vandaag zolang, vandaag zolang", vervolgt hij. De aanpak van Farioli doet denken aan Schmidt, die in zijn in zijn periode als trainer van PSV een soortgelijke handelswijze hanteerde. "Hij is meer een type richting Schmidt, dan Arne Slot", zegt Kraay. 

"Arne deed dat ook wel veel. Die was daar ook wel veel mee bezig", reageert tafelgenoot Bram van Polen, die nog met Slot speelde bij PEC Zwolle. "Die was daar ook altijd wel mee bezig. Als die (willekeurige speler, red.) een X-aantal sprintjes had gehaald, keek hij daar wel naar."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!