Kraay Jr. denkt dat AZ PSV punten kan afsnoepen

Kraay ziet AZ als 'bij-de-strot-grijp-ploeg' resultaat behalen tegen PSV

Vandaag om 20:18
Laatste update: om 20:18

AZ maakt kans om PSV aankomende zaterdag het eerste Eredivisie-puntenverlies van dit seizoen te bezorgen. Dat vindt Hans Kraay Jr., die daar wel één voorwaarde aan verbindt. 

PSV wacht na acht overwinning op rij een uitduel met AZ, de huidige nummer drie van Nederland. Kraay Jr. legt uit waarom hij ze kansrijk acht. "Ik was heel erg verbaasd", begint hij zijn verhaal bij Voetbalpraat, doelend op de 9-1 overwinning van de Alkmaarders eerder dit seizoen op sc Heerenveen. "Niet vanwege de uitslag, maar van de manier waarop ze Heerenveen zo ongelooflijk bij de strot hebben gepakt, en hebben afgejaagd."

"Want AZ was, onder Pascal Jansen en andere trainers, een ploeg die tegenstander 35 meter gaf. AZ was niet een bij-de-strot-grijp-ploeg. Tegen Heerenveen zag ik een bij-de-strot-grijp-ploeg", vervolgt de ESPN-analist. "Mensen daar hangen niet snel in de hekken, maar toen hingen ze in de hekken. Als ze dat durven en kunnen tegen PSV, geef ik ze best een goede kans."

Collega-analist Mario Been haalt vervolgens het duel tussen AZ en PSV van vorig seizoen aan. Toen werden de Alkmaarders, vooral in de eerste helft, helemaal weggeblazen door PSV. "Daar zullen ze ongetwijfeld van geleerd hebben", blikt hij terug. "Maar druk zetten tegen Heerenveen, dat begrijp ik. Maar gelijk druk zetten PSV, dat is wel een dingetje..."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!