Overtoom ziet Benita volgend seizoen doorbreken bij Feyenoord

Overtoom tipt Feyenoord: 'Als hij zich blijft doorontwikkelen, kan hij aansluiten'

Vandaag om 19:53
Laatste update: om 19:53

Mimeirhel Benita is dit seizoen de positieve uitschieter bij Heracles Almelo. Dat stelt Willie Overtoom in gesprek met Voetbal International. De oud-middenvelder denkt zelfs dat Benita, mits hij dit niveau vasthoudt, volgend seizoen volwaardig lid van de Feyenoord-selectie kan worden. 

"Mimeirhel Benita kan mij wel bekoren", begint Overtoom over de twintigjarige verdediger, die afgelopen zomer door Heracles op huurbasis werd opgepikt bij Feyenoord. "Hij is een goede speler, maar het zegt ook wel iets over het niveau van Heracles dat de rechtsback het meest opvalt. De creativiteit in de aanval valt nog wat tegen."

"Benita is sterk aan de bal en aanvallend goed. Verdedigend is hij fel, maar daarin kan hij nog wel stappen maken. Echt een moderne back", constateert Overtoom, die tussen 2008 en 2012 actief was het op middenveld van de Almeloërs. 

"Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, kan hij volgend seizoen zo bij Feyenoord aansluiten", voorspelt Overtoom, die vervolgens een aantal andere Eredivisie-clubs op scherp zet. "Mocht dat niet lukken, dan zou ik het wel weten als ik technisch directeur was bij een club als AZ of FC Utrecht. Dan zou ik Benita meteen halen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!