De Mos De Mos voorziet problemen voor PSV bij AZ als Bosz geschorst wordt

Mogelijke schorsing Bosz heeft 'wezenlijke invloed' op PSV'ers: 'Dat vreet aan je'

Vandaag om 14:59
Laatste update: om 15:02

Mocht Peter Bosz geschorst worden voor de wedstrijd tegen AZ, dan zou dat best eens van invloed kunnen zijn op de spelers van PSV. Dat stelt ervaringsdeskundige Aad de Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. 

De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich donderdagavond over de situatie omtrent Bosz, die zich zoals bekend onlangs opvallend kritisch uitliet over scheidsrechter Danny Makkelie. Mogelijk moet hij het duel met AZ aan zich voorbij laten gaan. In dat geval neemt assistent Rob Maas vermoedelijk de honneurs waar in Alkmaar. 

De Mos noemt het 'belangrijk'. De voormalig trainer denkt dat een eventuele afwezigheid van Bosz 'wezenlijk van invloed' kan zijn. "Dat vind ik wel. Dan moet het toch komen van Schaars en Robbie Maas. Dat vreet een klein beetje aan je (als speler, red.). Kom je voor en speel je een normale wedstrijd, dan is het geen enkel punt. Maar op het moment dat je zou achterkomen, of er moet een belangrijke beslissing komen omdat er niet goed gespeeld wordt... Dat zijn toch allemaal kwetsbare dingen", vindt De Mos. 

De voormalig trainer vermoedt dat PSV een eenmalig gemis van Bosz niet als dusdanig erg zou bestempelen, 'maar van binnenuit weet je dat dat wel zo is', constateert hij. "Je gaat op een hele andere manier naar zo'n wedstrijd toe. Ik ben een keer zes wedstrijden geschorst geweest bij Anderlecht. Dan merk je gewoon dat dat vervelend is." De Mos denkt overigens wel dat PSV het duel in Alkmaar met 1-3 wint. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!