"Ik had Oosting bij Feyenoord verwacht"

'Ik plaats Oosting in rijtje met Slot en Bosz, bij beste trainers van Nederland'

Vandaag om 16:15

Karim El Ahmadi roemt de invloed van Joseph Oosting bij FC Twente. De oud-speler van de Tukkers steekt de loftrompet over de 52-jarige 'toptrainer' en is verrast dat Feyenoord niet voor hem koos.

"Wat hij met FC Twente heeft laten zien in de topwedstrijden, vind ik heel indrukwekkend", begint El Ahmadi in gesprek met Voetbal International. "Met alle respect voor de spelers die ze hebben: het is een jong, onervaren team met een paar ervaren spelers. Als je daarmee grote clubs onder druk kunt zetten, dan zegt dat heel veel over een trainer."

El Ahmadi toont zich onder de indruk van Oosting. "Mooi tactisch foefje van hem: achter de spits vijf mensen neerzetten die heel dichtbij elkaar spelen, waar haast geen bal doorheen komt. Met zulke dingen laat je zien dat je een toptrainer bent", stelt hij. "Ik had Oosting dit seizoen al verwacht bij Feyenoord. Als je zag hoe Arne Slot het daar had neergezet en welke tactische dingen hij deed, was Oosting een logische opvolger."

El Ahmadi ziet in Oosting een trainer met persoonlijkheid, die zijn eigen weg gaat. "Je hoort hem ook nooit klagen over spelers die hij mist, of dat hij eigenlijk een mindere selectie heeft dan concurrerende clubs. Dat siert hem. Ik plaats Oosting in een rijtje met Slot en Peter Bosz, bij de beste trainers van Nederland."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!