'Ten Hag wil nog steeds Frenkie naar United halen'

'Ten Hag geeft niet op: opnieuw smeekbede voor 'perfecte' winterse aanwinst'

Vandaag om 11:57

Erik ten Hag heeft een hereniging met Frenkie de Jong nog steeds niet uit zijn hoofd gezet, meldt het Spaanse Sport. De middenvelder van FC Barcelona wordt bestempeld als de sleutel tot succes voor de Nederlandse coach bij Manchester United

'De naam die Ten Hag opnieuw het meest verleidt, is die van Frenkie', schrijft de Spaanse pers. De middenvelder van Barça is een 'oude droom' voor Ten Hag, klinkt het onder meer. Helemaal nu Manchester United dit seizoen, ondanks de komst van onder meer Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee, Noussair Mazraoui en Leny Yoro, nog steeds niet lekker draait. Dat The Red Devils nog steeds niet kunnen concurreren met Manchester City, Liverpool en Arsenal zit de clubleiding dwars. 

Daarom ziet Ten Hag zich genoodzaakt nóg een oude bekende naar Old Trafford te halen, klinkt het. 'De trainer kent Frenkie perfect van zijn tijd bij Ajax en is van mening dat De Jong de sleutel tot succes is.' Intern zou de Nederlandse trainer opnieuw aangedrongen hebben op de komst van de 54-voudig international, het liefst komende winter al.

De Jong ligt nog tot medio 2026 vast in Barcelona. In 2019 werd hij door de Catalanen voor 86 miljoen euro overgenomen van Ajax. Voor FC Barcelona noteerde De Jong tot dusver 215 duels. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!