Advocate Mbappé verbijsterd door verkrachtingsgeruchten

Mbappé 'kalm, maar verbijsterd' door verkrachtingsgeruchten: 'Hij is nooit alleen'

Vandaag om 13:29

In het Franse tv-programma TF1 heeft Marie-Alix Canu-Bernard, de advocate van Kylian Mbappé, gereageerd op de aantijgingen over verkrachting aan het adres van de voetballer. De Real Madrid-aanvaller is net als zijn advocaat 'verbijsterd'.

Canu-Bernard vindt de geruchten vooral apart, aangezien Mbappé niet eens iets fouts kan doen. "Hij is nooit alleen. Hij wordt nooit blootgesteld aan een situatie waarin hij een risico zou nemen. Dus dat sluit de mogelijkheid van enig wangedrag van zijn kant helemaal uit." In Zweedse media werd Mbappé gelinkt aan een verkrachtingszaak. Een vrouw deed aangifte van de verkrachting in een hotel waar de Fransman verbleef, ook al werd zijn naam niet direct genoemd.

De voetballer wordt volgens het Zweedse Expressen beschouwd als een 'redelijke verdachte'. Volgens Canu-Bernard is Mbappé nog altijd relatief rustig onder het voorval. "Hij is bijzonder kalm, maar hij is verbijsterd om de mediahype die is ontstaan en hij begrijpt helemaal niet waarvan hij direct of indirect kan worden beschuldigd. Hij is zelfs naar de training vertrokken omdat hem absoluut niets te verwijten valt."

Mbappé reageerde via zijn social media al kort op de geruchten. 'Nep nieuws. Het wordt nu wel erg voorspelbaar, een dag voor het verhoor.' Daarmee doelde Mbappé op de rechtszaak die loopt tegen zijn oude club Paris Saint-Germain. De sterspeler eist nog 55 miljoen euro van zijn oude ploeg.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!