Flamingo vertelt over Oranje

'Moet me langer bewijzen voor Oranje, belangrijkste is nu waardevol zijn voor PSV'

16 oktober om 23:56

Ryan Flamingo vindt dat hij zichzelf 'over een langere periode moet bewijzen', voordat hij in aanmerking kan komen voor een plekje bij het Nederlands elftal. De verdediger van PSV heeft deze maand dan ook geen rekening gehouden met een belletje van bondscoach Ronald Koeman.

Maandag stond Flamingo negentig minuten lang op het veld bij Jong Oranje, in het gewonnen EK-kwalificatieduel met de leeftijdsgenoten Zweden (3-0). Tegelijkertijd leed het kansloze Oranje een kansloze 1-0 nederlaag tegen Duitsland. Hoewel Koeman deze interlandperiode veel verdedigers moest missen, hield Flamingo geen rekening met een oproep.

"Ik vind dat ik me over een langere periode moet bewijzen, hoewel ik het zeker geweldig had gevonden", zo laat de verdediger van PSV optekenen door het Eindhovens Dagblad. "Dit soort dingen komt vanzelf als ik het goed blijf doen bij PSV. Dat laatste is het belangrijkste, telkens weer waardevol zijn bij de club."

Bij Flamingo gaat de blik nu weer op het clubvoetbal: in de komende week speelt hij met PSV uitduels bij AZ en Paris Saint-Germain. "Dat zijn natuurlijk de wedstrijden waarvoor ik naar PSV ben gekomen, om op dat niveau te mogen spelen. Dat ik de vorige keer complimenten heb gekregen, is mooi. Maar het is nu niet meer belangrijk. Ik moet ervoor zorgen dat ik het niveau weer haal."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!