Clubicoon Heerenveen oordeelt over Van Persie

Clubicoon Heerenveen oordeelt over Van Persie: "Het is wel betaald voetbal, hè"

16 oktober om 22:35

Foppe de Haan vindt de intenties van Robin van Persie bij sc Heerenveen 'fantastisch', maar de clubicoon van de Friezen ziet dat Van Persie tijd en wellicht ook meer kwaliteit nodig heeft. De Haan drukt de voormalig topspits dan ook op het hart 'wel een beetje realistisch' te zijn.

In gesprek met Voetbal International spreekt De Haan zich uit over de seizoensstart en eerste weken van Van Persie bij Heerenveen. "Er is wel wat veranderd, natuurlijk. Robin van Persie is een trainer met een duidelijk idee over hoe hij Heerenveen wil laten voetballen en dat draagt hij ook aan alle kanten uit. Dat vind ik ook echt prima, hoor, want je moet wel wat in beweging zien te krijgen – en dat doet-ie. Dat is dus helemaal niet verkeerd, maar je moet ook kijken naar welke spelers je tot je beschikking hebt."

"Hij is al wat realistischer geworden dan in zijn eerste weken, vind ik", gaat De Haan verder. "Heerenveen speelt al wat vaker de lange bal naar voren, terwijl het voorheen alleen maar kort opbouwen was. Wat-ie wil, is wel fantastisch. Dat meen ik echt. Maar dat heeft wel veel tijd nodig en misschien op een paar posities wat andere spelers. Van achteruit voetballen en met veel ruimte in de rug spelen; dat vraagt wel wat van je centrale verdedigers. Die nieuwe jongen (Nikolai Hopland, red.) kan dat wel, maar onze Pool (Pawel Bochniewicz, red.) heeft daar duidelijk wat meer moeite mee. "

De Haan constateert dat Van Persie 'nog een beetje zoekende' is bij Heerenveen. "Niet alleen achterin, overigens, maar ook op het middenveld. Zijn intenties spreken mij aan, dat is echt prima, maar het moet natuurlijk ook wel een beetje realistisch zijn. Het is wel betaald voetbal, hè? Je moet wel punten hebben, want punten en centen horen vaak bij elkaar."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!