Jansen verbaasd bij PSV over gebrek aan kansen voor Tygo Land

Jansen duidelijk bij PSV: 'Talent spat er vanaf, je mag Bosz dit echt aanrekenen'

Vandaag om 21:36

Anco Jansen vraagt zich af waarom Tygo Land in de afgelopen periode niet de kans heeft gekregen bij PSV. De jonge middenvelder maakte een erg goede indruk op de analist bij een interland van Oranje O19, maar toen Joey Veerman en Jerdy Schouten afwezig waren koos trainer Peter Bosz voor anderen.

Aan tafel bij Voetbalpraat begint Jansen over Land. De oud-voetballer was aanwezig bij een duel tussen Oranje O19 en de leeftijdsgenoten van Portugal (2-4) en was erg onder de indruk van het optreden van Land. Na zes minuten kwam de PSV'er binnen de lijnen voor Ajacied Mark Verkuijl. Land nam de eerste Nederlandse treffer voor zijn rekening. "Ik vond hem echt heel goed", zegt Jansen. "Veel beter dan alle anderen op het veld. Waarom speelt deze jongen niet bij PSV?"

PSV moest het in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak, tegen Sparta Rotterdam, stellen zonder Veerman en Schouten. Bosz koos echter voor een middenveld bestaande uit Mauro Júnior, Ismael Saibari en Guus Til. "Het talent spat er vanaf bij hem", gaat Jansen verder. "Het wordt tijd dat deze jongen gaat voetballen, ik zie geen reden dat hij geen kans krijgt bij PSV."

"Dat Bosz nu weer terugvalt op Mauro: wat doet dat met een Tygo Land?", vraagt Jansen zichzelf hardop af. "Hij is één van de grootste talenten van het land van zijn leeftijd. Als er plek is voor die jongen, laat hem dan spelen. Ik vind echt dat je het Bosz mag aanrekenen dat Land geen kans heeft gekregen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!