Supporters PSV starten juridische procedure in Frankrijk

Supporters PSV starten juridische procedure: 'We hopen op een goede uitkomst'

Vandaag om 17:22
Laatste update: om 17:37

Supportersvereniging PSV is officieel een procedure gestart tegen de Franse autoriteiten die besloten dat er geen PSV-supporters aanwezig mogen zijn bij de Champions League-wedstrijd tegen PSG. Dat blijkt uit een update op de website van het supporterscollectief. 

'Samen met PSV, Supportersvereniging PSV, FSE Europe, en zowel het Franse als Nederlandse Supporterscollectief hebben we een verzoek ingediend bij de Franse rechtbank', klinkt het strijdvaardig. 'We vechten het reisverbod voor PSV supporters aan voor de Champions League wedstrijd tussen PSG en PSV.'

Vorige week werd plots bekend dat fans van PSV niet welkom zijn in Parijs voor de ontmoeting met PSG. Zo'n 2000 fans die al een kaartje hadden, werden getroffen door het besluit van de lokale autoriteiten. Voor hen is er dankzij de gestarte procedure een sprankje hoop. Hoe groot de kans van slagen is, is niet bekend.

De advocaat die de supporters bijstaat, heeft in zijn verklaring de reacties van 'vele' PSV-supporters die in de media verschenen meegenomen om het betoog extra kracht bij te zetten. 'We hopen op een goede uitkomst', zijn de afsluitende woorden. 

PSG - PSV wordt op dinsdag 22 oktober gespeeld. De wedstrijd begint om 21.00 uur. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!