Drost vreest voor degradatiekandidaat RKC en vertelt over Almere

Drost: 'Weet wat ze verdienen bij Almere, zij moeten club er haast wel in houden'

Vandaag om 20:16
Laatste update: om 20:41

Henrico Drost ziet dat het 'heel lastig' wordt voor RKC Waalwijk om in de Eredivisie te blijven. De oud-verdediger van de Brabanders trekt de vergelijking met directe concurrent Almere City, dat hij wél met geld ziet smijten.

Na acht duels is RKC momenteel de puntloze hekkensluiter van de Eredivisie. In gesprek met Voetbal International constateert Drost, die van 2010 tot 2013 en van 2017 tot 2020 voor de Waalwijkers speelde, dat RKC 'niet veel minder hoeft te zijn dan vijf, zes andere clubs'. Desondanks weet de man uit Kampen dat handhaving een lastig verhaal gaat worden voor de club. "Het wordt gewoon heel lastig, daarmee zeg ik niks geks lijkt me. Na Twente komt er een serie met NAC, Almere City en NEC. Dan moet je zeker vijf, zes punten gaan halen om aan te kunnen sluiten. Anders is het gat naar plek zestien al veel te groot, dan is het haast niet meer te doen."

"Je bent sowieso verplicht om bonuspunten te gaan pakken. Misschien dat resultaten het vertrouwen een boost kan geven, dat heb je gewoon nodig als ploeg. Je kunt wel iedere week tegen elkaar zeggen dat je op de goede weg bent en dat de punten gaan komen, maar dat houdt een keer op", vervolgt Drost, die het wel mooi vindt dat 'RKC RKC is en blijft.' "De club doet geen gekke dingen. Misschien dat het helpt dat ze uitdragen dat het niet ten koste van alles moet. Kijk, dat zo’n Almere City nog even Anass Tahiri en Thom Haye voor forse salarissen aantrekt, geeft een heel andere druk."

Drost stelt dat Almere de portemonnee flink heeft moeten trekken voor Tahiri en Haye. "Ik weet een beetje wat die jongens verdienen en weet ook hoeveel geld er omgaat in die club. Die zijn haast verplicht Almere erin te houden. Dat is niet te vergelijken met RKC. RKC moet qua spelers aantrekken concurreren met clubs die in de top van de Keuken Kampioen Divisie spelen. Dat is een keuze en daar blijven ze trouw aan. Dat vind ik te respecteren, maar het betekent ook dat het een keer verkeerd kan aflopen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!