'Meerderheid van Eredivisie-clubs is voor behoud Europese play-offs'

Sparta-directeur: 'Zo denken de Eredivisie-clubs over behoud play-offs'

Vandaag om 19:58

Volgens Manfred Laros is 'een meerderheid van de Eredivisie-clubs' voor het behoud van de play-offs om Europees voetbal. Dat vertelt de directeur van Sparta Rotterdam in de Sparta naar Voren!-podcast van RTV Rijnmond

In de studio wordt een uitspraak van Chris Woerts opgerakeld. Die zou gezegd hebben dat de play-offs om Europees voetbal vanaf 2026 afgeschaft worden. "Hij liep op de zaken vooruit", antwoordt Laros, die vertelt over een meeting met alle technisch directeuren en algemeen directeuren. "Daar hebben we met z'n allen nagedacht over hoe we met elkaar de zesde plek op de coëfficiëntenlijst vast kunnen houden."

'Natuurlijk' wordt er daarbij ook gekeken naar de speelkalender, benadrukt Laros. "Maar wij hebben heel duidelijk gemaakt, net als een paar andere clubs, dat we de play-offs om Europees voetbal van groot belang vinden." Volgens Laros houdt dat de competitie spannend en eerlijk. "Want als we teruggaan naar voor de play-offs, dan zag je dat in de laatste speelronden clubs nergens meer voor speelden."

Hoe kijkt de rest van de Eredivisie tegen de play-offs om Europees voetbal aan? Laros: "Op dit moment is iets meer dan de meerderheid voorstander van het behouden van de play-offs. Maar goed, het was een brainstorm-sessie. We hebben er niet officieel over gestemd, maar proberen naar het grotere geheel te kijken. We moeten afspraken maken over hoe we de competitie zo goed mogelijk in kunnen richten."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!