El Ahmadi: 'Steijn moet niet als Messi gaan spelen'

El Ahmadi: 'Als hij niet als Messi gaat spelen, komt kans in Oranje vanzelf'

Vandaag om 19:03

Karim El Ahmadi likt zijn vingers af bij de vorm die Sem Steijn wekelijks laat zien bij FC Twente. Volgens de oud-middenvelder komt er vanzelf een grote club én een kans in het Nederlands elftal voor de jonge middenvelder, zolang hij maar niet te veel als Lionel Messi wil zijn. 

El Ahmadi werd door Voetbal International aan de tand gevoeld over zijn oude club FC Twente. De oud-speler spreekt zijn lof uit voor trainer Joseph Oosting, maar geeft aan ook met bewondering te kijken naar Sem Steijn. De aanvallende middenvelder is op dreef en voert de topscorerslijst van de Eredivisie aan.

"Hij is de meest opvallende speler tot nu toe. Hij trekt de lijn van afgelopen seizoenen door en dat is knap." Ook met de voetbaltechnische kwaliteiten van de 22-jarige middenvelder zit het wel snor, aldus El Ahmadi. "Tegen Fenerbahçe was hij goed daarin en ook tegen Feyenoord deed hij vrij weinig verkeerd aan de bal."

'Messi kan dat cónstant'

El Ahmadi adviseert Steijn om zich vooral te blijven focussen op de kracht van zijn eigen spel. "Als je als 'nummer tien' wilt scoren, dan moet je je niet teveel bemoeien met het spel." Weinig spelers hebben die gave, klinkt het. "Messi, die kan 'op tien' constánt in de bal spelen, het spel verdelen en ook nog eens twintig goals maken. Dat moeten we niet verwachten van Steijn." 

Als Steijn deze vorm vasthoudt, ligt zijn plafond enorm hoog, besluit El Ahmadi. "Dan komen grotere clubs vanzelf, net als de kans in het Nederlands elftal."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!