De Guzman zag zoon Feyenoord voor PSV verruilen

Vader De Guzman was niet blij met pikante stap van zoon: 'Wilde er niks van weten'

Vandaag om 15:34

Jaden de Guzman erkent dat vader Jonathan de Guzman in eerste instantie niet heel blij was met zijn overstap van Feyenoord naar PSV. De zeventienjarige aanvallende middenvelder verruilde de Rotterdamse jeugdopleiding twee jaar geleden voor die van de Eindhovense rivaal.

De Guzman erkent dat hij een weloverwogen keuze maakte. "Het was lastig, Feyenoord voelde als thuis, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom wat ik in de toekomst wil. Ik keek vooral naar wat het beste voor mij en mijn ontwikkeling was", vertelt de jeugdinternational aan ELF Voetbal.

De Guzman legt uit wat voor hem de doorslag gaf. "Ik denk dat bij Feyenoord de focus meer op het team lag en het vooral ging om winnen. Bij PSV gaat het meer om persoonlijke ontwikkeling en aan jezelf werken", legt hij uit.

Zijn vader Jonathan, die tussen 2005 en 2010 actief was bij Feyenoord, was zeker niet meteen enthousiast. "Eerst wilde hij er niks van weten. Hij zei altijd dat we het goed hebben bij Feyenoord en we ons daar goed voelen." Ook de huidige routinier van Sparta zwichtte echter na enkele gesprekken met PSV. "Hij weet alles, omdat hij zelf alles al heeft meegemaakt."

De Guzman is door The Guardian opgenomen in de prestigieuze Next Generation-lijst, met de zestig grootste talenten geboren in 2007. Met Shane Kluivert prijkt nog een andere Nederlander op die lijst.