Kluivert en De Guzman op talentenlijst The Guardian

The Guardian openbaart talentenlijst: twee Nederlanders present

Vandaag om 15:33

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian heeft een lijst met de zestig grootste talenten, geboren in 2007, gepubliceerd. Op die lijst prijken twee Nederlanders: Shane Kluivert en Jaden de Guzman.

Ieder jaar brengt The Guardian een dergelijke lijst naar buiten. Dit jaar met spelers die in 2024 zeventien zijn geworden of nog moeten worden. De Guzman en Kluivert worden gezien als veelbelovende talenten. Eerstgenoemde, zoon van Jonathan de Guzman, speelt in PSV O19 en is jeugdinternational van Oranje.

Kluivert, die met Patrick Kluivert tevens een bekende vader heeft, speelt zijn wedstrijden in de O18 van FC Barcelona. De linksbuiten kwam daarnaast al drie keer uit voor Oranje O18. De grootste naam op de lijst is die van Lamine Yamal. De sensatie van Barça wordt vergezeld door ploeggenoten Pau Cubarsí, Joan Martínez en Marc Bernal. 

De Guzman verruilde de jeugd van Feyenoord in 2022 voor die van PSV. In Eindhoven heeft hij nog een contract tot het einde van het seizoen. Kluivert ligt in Barcelona nog tot de zomer van 2026 vast.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!